Geschiedenis

Riem is een Belgisch bedrijf, maar het is ook het erfgoed van een familie.

Oprichting

Ons verhaal begint in 1963 toen Emile Nicoletti, toen nog een vertegenwoordiger, besloot zijn bedrijf op te richten.
Hij koos de naam Riem omdat deze bestaat uit de eerste twee letters van de voornaam van zijn vrouw (Rita) en zijn eigen voornaam (Emile).
Hij koos ook de vogel als symbool voor het Riem-logo omdat het staat voor reinheid en vreugde (in het huis).

Eerste product

In het begin van Riem, waren er nog maar weinig spuitbussen op de markt, maar Emile Nicoletti geloofde al in de toekomst van dit formidabele systeem. Het eerste product van Riem werd vervolgens in dit formaat op de markt gebracht: een reinigingsproduct voor glazen oppervlakken. In het begin Glazen genoemd maar vandaag de dag maakt het nog steeds deel uit van ons assortiment onder de naam Ruiten.

Ti-Tox

Al eind jaren zeventig ontwikkelden we onze onvermijdelijke insecticide Ti-Tox. In 1987 werd de formule herzien om bescherming te bieden tegen zowel vliegende als kruipende insecten: Ti-Tox Total.

Constructie van het gebouw

In 1972 werd het eerste deel van ons gebouw in Ligny voltooid. Riem kon vervolgens in 1975 met de eerste lijn een eigen productie starten. Door de groei van het bedrijf werd de uitbreiding van het gebouw met een tweede productielijn in 1980 noodzakelijk.

Pre-Wash

Pre-Wash, onze welbekende voorwas ontvlekker, werd geïntroduceerd in 1978. Het is nog steeds één van onze topproducten. Het wordt gewaardeerd om zijn doeltreffendheid op alle vlekken en textiel. Ook het communicatieconcept “Weg met de vlekken" staat in ons geheugen gegrift.

Stopzetting van CFK-gassen

Het jaar 1981 werd gekenmerkt door het opgeven van de chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s) ten gunste van butaan en propaan. Bezorgd over het milieu, was Riem een voorloper op dit gebied aangezien de internationale overeenkomst over de productie en het gebruik van CFK's (en andere chemische stoffen die als schadelijk voor de ozonlaag worden beschouwd) op 31 december 1989 in Europa van kracht werd, hetzij 8 jaar later.

ISO 9001-certificering

In 1995 behaalden we het ISO 9001-certificaat, een bekroning van onze inspanningen om de tevredenheid van onze klanten voortdurend te verbeteren en om producten te leveren die aan de verwachtingen voldoen.

Het doorgeven van het stokje

In oktober 2018 werd het bedrijf van de familie Nicoletti overgedragen aan drie jonge Belgische ondernemers: Nicolas Manise, onze Algemeen Directeur, en zijn twee partners.

Ontwikkeling van het Ti-Tox gamma

In 2019 en 2020 is het Ti-Tox assortiment uitgebreid! Naast onze Ti-Tox Total tegen vliegende & kruipende insecten, telt ons gamma nu ook elektrische anti-muggen toestellen (vloeibaar en/of tablet), stickers tegen vliegen en een anti-mierendoos.

En vandaag

Vandaag telt Riem een twintigtal medewerkers. Ons gebouw in Ligny is nog steeds onze werkplek. Onze vertegenwoordigers reizen door ons land en het Groothertogdom Luxemburg om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen.

Wij zetten ons dagelijks volledig in voor de principes van duurzame ontwikkeling. We werken voortdurend aan het verbeteren van de doeltreffendheid en de duurzaamheid van onze bedrijfsactiviteiten (industrieel en logistiek), maar ook aan het gebruik van nog milieuvriendelijkere grondstoffen. Riem is lid van AISE, DETIC, Fost Plus en Valipac.

We willen ook graag een sociale actor zijn, met name door partner te zijn van de non-profit organisatie Goods To Give, die non-food producten verzamelt en vervolgens distribueert naar de behoeftigen.

In de loop der jaren hebben we ons assortiment producten ontwikkeld om uw dagelijks leven te vergemakkelijken. De komende jaren zullen worden geleid door dezelfde missie. Het is ook onze ambitie om ons klantenbestand internationaal verder uit te breiden.

Terug naar boven